ROSELL'S.jpg

Grenar & regler

Bänkpress 
Herrar på egen kroppsvikt, damer på 60 % av kroppsvikt

Momentet startar genom att händerna greppas kring stången, som lyfts ut. Det bredaste greppavståndet mellan lyftarens pekfingrar är 81 cm.(båda pekfingerna måste vara innanför 81 cm markeringarna) På domarens signal (då armarna är helt utsträckta i armbågslederna och stången är i balans) sänks stången ned till bröstkorgen. I den följande pressen skall armarna fullständigt sträckas ut i armbågslederna. Lyftaren skall ligga på rygg så att huvudet, skuldror och minst 50% av sätet är på bänken, i annat fall blir repetitionen underkänd. Stången skall tydligt vidröra bröstkorgen, utan att “studsas”. Markerad utlåsning (stopp) i toppläget. Bålen och benens position skall vara stilla och rörelsen skall utföras i ett kontrollerat tempo.  Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel.

Dips
Herrar & Damer på egen kroppsvikt

På domarens signal påbörjas den första dipsen. Armbågen minst i höjd med axeln i bottenläget. Fullt sträck i armbågen i toppläget. Inget gung eller sprattel tillåtet. Kroppen får inte luta för mycket framåt, utan ska vara i det närmaste upprätt. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge. Markerat stopp i toppläget. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel.

Chins
Herrar & Damer på egen kroppsvikt

På domarens signal påbörjas den första chinsen.
Max sträck i bottenläget, hakan över räcket i toppläget och inget gung eller sprattel tillåtet. Rörelsen ska vara med armbågarna utåt och inte framåt. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge. Markerat stopp i bottenläget. Det inte är tillåtet att ”föra” benen under repetitionen.Benens positiion skall vara raka under övningen. Max bredd är 1 meter mellan lillfinger och lillfinger. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel.

Bicepscurls 
Herrar på 40 % av kroppsvikt, damer på 30 % av kroppsvikt

Stången lyfts ut från ställningen och tävlingsmomentet startar med armarna hängande rakt ned.Fötternas postition skall vara max en fot ut ifrån vägg/stolpe.  Benens postition skall vara helt raka. Både rumpa/ländrygg - bröstrygg och bakhuvudet ska ha kontakt med vägg/stolpe under den koncentriska fasen. På domarens signal påbörjas den första curlen. Repetitionerna skall utföras i ett lugnt och jämnt tempo, utan gung på kroppen, vare sig i ländryggen eller i knäleden. Armarna skall mellan varje repetition vara fullt utsträckta - och skivstången skall vidröra hakans spets i toppläget. Rörelsen skall vara en enda rörelse och användandet av låret som avlastning i början av den koncetriska fasen är ej tillåtet. En så kallad "roddrörelse" är ej tillåtet. Det är dock tillåtet att skjuta fram hakan något, men ej sänka densamma. Tempot skall vara lugnt, med tydligt markerat stopp i bottenpositionen. 

Mer info om regelverk

Man har 100 sekunder på sig att göra så många repetitioner som möjligt i varje gren!

Aktiv vila, du kan inte hoppa av chinsen, dipsen eller lägga ner stången. Varken handledslindor eller dragremmar är tillåtna i några grenar.

Startordning: Enligt startlistan som presenteras på tävlingsdagen. 

 

Vem vinner? Man adderar alla resultat och den som fått ihop flest repetitioner vinner. Vid samma antal repetitioner så vinner den som fått flest grensegrar. Vid lika resultat i en gren så vinner den som väger mest den grenen. Vid samma antal repetitioner och lika många grensegrar så vinner den som väger mest.

Vem vinner? 

Man adderar alla resultat och den som fått ihop flest repetitioner vinner. Vid samma antal repetitioner så vinner den som fått flest grensegrar. Vid lika resultat i en gren så vinner den som väger mest den grenen. Vid samma antal repetitioner och lika många grensegrar så vinner den som väger mest.

Vilka vikter tävlar jag på & hur räknar jag ut dem?

Viktstegen är 2,5kg, dvs 15kg, 17,5kg o s v.
Exempel på uträkning:
Du väger 82,4kg och ska på bicepscurlen tävla på 50% av din kroppsvikt.
82,4/2=41,2kg. Detta skulle innebära att du tävlar på 40kg i bicepscurlen. 

Väger du däremot 82,5kg (82,5/2=41,25kg) Då tävlar du på 42,5kg i bicepscurlen. 
40kg <1,24kg, >1,25 42,5kg. 

Vid vikt över 45 kg i bicepscurlen lägger vi till fria vikter på befintlig viktstång med samma viktsteg, dvs 2,5 kg.

Anmäl dig

Skicka in din anmälan via mail

  • Facebook
  • Instagram
Thanks for submitting!